Welkom bij Fysiotherapie Praktijk Etten-Leur

Samen voor een betere zorg

Algemene fysiotherapie

Als algemeen fysiotherapeut adviseer, begeleid en behandel ik u bij stoornissen en beperkingen, in houding en of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, en huid kunnen worden behandeld.

Behandeling
Een behandeling duurt een half uur. Tijdens de eerste afspraak breng ik eerst alle klachten in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt in samenspraak met u een plan voor behandeling opgesteld. Al tijdens het eerste bezoek kan hiermee worden begonnen. Indien noodzakelijk neem ik, tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist. Bijvoorbeeld wanneer er onvoldoende medische informatie beschikbaar is of in het geval van complicaties.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast de behandeling van klachten besteed ik ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen van deze klachten.

Fysiotherapie op maat
Geen enkele patiënt is hetzelfde. Daarom wordt bij iedereen individueel bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft. Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn: het beïnvloeden van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten, het vergroten van de spierkracht en de stabiliteit, het aanleren van een betere houding, conditie verbetering of het verminderen van spierspanning.

Behandeling aan huis
Ik verzorg ook fysiotherapeutische behandelingen bij u thuis. Dit kan echter alleen als de arts of specialist dit voorschrijft.